Hösten närmar sig med stormsteg och det är inte utan att man blir lite sugen på att ge sig ut i skog och mark för att leta efter dessa gósaker!
Undrar just om man kanske kan virka en svampkorg.....hmmmm, kanske inte i alla fall!!!
Här kommer ett gott recept som är värt att testa:
Fläskfilé med kantareller och balsamvinäger4-5 port.
600 g fläskfilé
2 klyftor vitlök
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
olivolja, salt, peppar
200 g rimmat sidfläsk
1-2 syrliga äpplen
200 g kantareller, rensade
80 g ruccola
Gör så här:
Bryn filén runt om, och krydda med lite salt och peppar. Stek klart i ugn på 175°C, i 20-25 minuter. Hacka vitlöken fint, och blanda med balsamvinäger och honung i en kastrull. Tillsätt lite salt och lite peppar, och koka ihop. Tärna sidfläsk och äpple. Fräs fläsket tills det är knaprigt, tillsätt sen kantarellerna. Blanda sedan med äpple och ruccola. Skiva fläskfilén och lägg upp på ett fat. Ringla över balsamvinägersåsen, och toppa med kantarellröran.
MMMMM......va´gott! ♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar